Psycholoog Hans

psycholoog-venlo-hans-jacobs

Hans

Mijn naam is Hans, ik ben 57 jaar en ik heb twee zoons. Na een studie Communicatiekunde en Mileu-economie afgerond te hebben, heb ik in 2003 de doctoraalstudie Psychologie aan de Open Universiteit in Heerlen afgerond. Ik ben sinds 2003 als allround psycholoog fulltime aan het werk.


Achtergrond

Mijn achtergrond ligt in verschillende functies in het bedrijfsleven, (semi-)overheid en gezondheidszorg. Eerst als trainer-coach, en later als psycholoog, heb ik veel ervaring opgedaan met psychische problemen die mensen ervaren in privé-, gezins- en werksituaties. Vaak zijn deze onderling met elkaar verbonden en moeten dan ook soms in de behandeling meegenomen worden.


Pragmatisch, betrokken, intuïtief

Mijn aanpak kenmerkt zich door een pragmatische, betrokken en intuïtieve werkwijze.


Opleidingen

– HBO Communicatiekunde in Utrecht
– WO Milieumanagement
– WO Arbeid en Organisatiepsychologie en Klinische psychologie ad Open Universiteit

– Basisopleiding EMDR
– EMDR bij kinderen
– EMDR Vervolgopleiding


Registraties

NIP – Nederlands Instituut van Psychologen
NVPA – Nederlands Verbond voor Psychologen, psychosociaal therapeuten en Agogen
RBCZ – Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg

AGB codes:90-034082, 94-009037


Denken, voelen, willen en doen

Wat ik als psycholoog veel tegenkom, is dat de viereenheid denken, voelen, willen en doen door negatieve levenservaringen uit balans kunnen raken.

Het resultaat is vaak het eindeloos herhalen van gedachten en gedragspatronen die het probleem in stand houden om dat er niet wezenlijk iets verandert. Door de disbalans kun je vaak niet verder met je leven en blijf je vaak ongelukkig.

Ik probeer de blokkades samen met je weg te nemen zodat het leven weer zijn stroom hervat. Een vertrouwensrelatie opbouwen met mijn clienten is de basis voor een succesvolle behandeling.

Neem contact met me op als je vragen hebt of een afspraak wilt maken!

Hans
Geregistreerd bij NVPA en RBCZ