Psycholoog Tegelen & Relatietherapie

psycholoog-venlo-hans-jacobs

Therapie en relatietherapie helpt

Ben je op zoek naar een therapeut of psycholoog in de regio Tegelen?

Ik ben Hans Jacobs, psycholoog, EMDR therapeut en relatietherapeut. Als gekwalificeerd psycholoog ben ik aangesloten en geregistreerd bij de NVPA en het RBCZ.

Je vindt mijn praktijk in Venlo, circa 7 minuten rijden van Tegelen.

In mijn werk als psycholoog heb ik in de afgelopen jaren mensen met heel diverse klachten geholpen bij het vinden van nieuwe inzichten. Ik probeer heel goed af te stemmen op wie jij bent als mens. De therapie die ik geef is vaak van kortdurende en praktisch van aard.

Ik ontvang mensen uit de regio Venlo, Tegelen, Belfeld, Grubbenvorst, Reuver, Swalmen, Panningen, Helden, Horst en Noord-Limburg.

Waarvoor kun je bij mij terecht:


angsttherapie-psycholoog

Angst en fobie

Meestal is angst niet de oorzaak maar het gevolg van disbalans in je leven. Je komt in een vicieuze cirkel terecht die vaak geestelijk en lichamelijk uitputtend is.

Angst en fobie >>


depressie-therapiepsycholoog

Depressie

Steeds vaker ervaren mensen in deze snelle, hectische tijd gevoelens van leegte en het gebrek aan verbondenheid met de medemens en de maatschappij. Wanneer je dan uit balans raakt door ingrijpende gebeurtenissen (life events), heb je soms het gevoel dat je er helemaal alleen voor staat en dat niemand je kan helpen.

Depressie >>


burnout-therapiepsycholoog1

Overspannen / burnout

Overspannenheid of burn-out is in de kern een disbalans tussen draagkracht en draaglast. Met andere woorden: je krijgt teveel ballast op je schouders. Bij overspannenheid en burn-out denken we al snel aan problemen op het werk. Maar vaak is het een combinatie van problemen op het werk en thuis.

Overspannen/ burnout >>

Meer over:


emdr-therapie

EMDR Therapie

EMDR (Eye Movement Desensitization and reprocessing) is een methodiek om onverwerkte trauma’s te verwerken en tot rust te brengen.

EMDR Therapie >>


relatietherapie-psycholoog

Relatietherapie

Vaak verliezen liefdeskoppels elkaar uit het oog in hun drukke bestaan. Werk, kinderen en familie slurpen alle tijd op. De relatie wordt te vanzelfsprekend en het praten over gevoelens en verlangens wordt steeds minder.

Relatietherapie >>

Denken, voelen, willen, doen

Wat ik als psycholoog veel tegenkom, is dat de viereenheid denken, voelen, willen en doen door negatieve levenservaringen uit balans kunnen raken.

Het resultaat is vaak het eindeloos herhalen van gedachten en gedragspatronen die het probleem in stand houden om dat er niet wezenlijk iets verandert. Door de disbalans kun je vaak niet verder met je leven en blijf je vaak ongelukkig.

Ik probeer de blokkades samen met je weg te nemen zodat het leven weer zijn stroom hervat. Een vertrouwensrelatie opbouwen met mijn clienten is de basis voor een succesvolle behandeling. Mijn aanpak kenmerkt zich door een pragmatische, betrokken en intuïtieve werkwijze.

Heb jij last van een probleem of klacht? Ik heb al veel mensen verder kunnen helpen. Wil jij ook verandering?

Ik heet je van harte welkom in mijn praktijk in Venlo.

Hans Jacobs
Geregistreerd bij NVPA en RBCZ