Depressie therapie Nijmegen

psycholoog-venlo-hans-jacobs

Hulp bij depressie

Het is moeilijk om zelf te bepalen of je depressief bent. Soms gaat depressie samen met andere psychische klachten zoals angst, rouw of trauma’s.


Mogelijke oorzaken

Eerst kijken we samen of en in welke mate er sprake is van een depressie. Daarna gaan we kijken naar de mogelijke oorzaken die tot de depressie geleid hebben. Afhankelijk van de oorzaken, kijken we wat de beste therapievorm is voor de behandeling van de depressie.


depressie-therapiepsycholoog


Gevoelens van leegte

Steeds vaker ervaren mensen in deze snelle, hectische tijd gevoelens van leegte en het gebrek aan verbondenheid met de medemens en de maatschappij. Wanneer je dan uit balans raakt door ingrijpende gebeurtenissen (life events), heb je soms het gevoel dat je er helemaal alleen voor staat en dat niemand je kan helpen.


Lucht, ruimte en toekomstperspectief

Omdat er vaak geen tijd meer is om dingen goed te verwerken en je altijd maar door moet gaan en ‘sterk’ moet zijn, kan het goed zijn om af en toe eens stil te staan bij dingen die gebeurd zijn in je leven en om deze te verwerken. Dat schept weer ‘lucht en ruimte’ en een nieuwe toekomstperspectief.

Neem gerust contact met me op als je vragen hebt of een afspraak wilt maken.

Hans
Geregistreerd bij NVPA en RBCZ